2. huhtikuuta 2017

Kirja-arvostelu: Elena Mady - Vaihdokas

Onko elämä elämisen arvoista, jos kukaan ei näe sinua, et edes sinä itse?


Kuva on Risingshadown sivuilta, täältä
TEOS: The Body Jumper #1 - Vaihdokas
KIRJOITTAJA: Elena Mady

TAKAKANNESTA: "The Body Jumper -sarjan avaus Vaihdokas on tarina ulkokuoren alle haudatusta salaisuudesta. Päähenkilö on nuoren naisen mieli, aave elämästä joka päättyi liian varhain. Hän on vihainen ja pysyy mieluummin kuolleena kuin elää jonkun toisen elämää.
Mutta päädyttyään hohdokkaan Alex Winterin nahkoihin, vaihdokas saa kosketuksen ystävyyteen ja rakkauteen. Voisiko hän jäädä ja silti pitää kiinni itsestään? Pian kaiken sekoittaa murha, ja kuolemaa pakopaikkanaan pitänyt Alex joutuu taistelemaan elämänsä ja rakkaidensa puolesta."

***

Koin rakkautta ensisilmäyksellä, kun näin kirjan kannen Lukunurkkaus-blogissa. Päätin, että minä luen tuon kirjan vielä joskus.
Löysin Vaihdokaan kirjakaupasta, kun olin menossa ostamaan vesivärejä. Päätin heti ostaa sen mukaan matkalle lomalukemiseksi, mutta jotenkin vain satuin lukemaan sen samana iltana... 

Juoneen jäi heti koukkuun ja hahmot olivat luonnollisia nykyaikaisia ihmisiä. Miljöökin oli normaali, mukavan suomalainen, ehkä hieman nykyaikaa edistyneempi jos otetaan huomioon päästöttömät autot ja kylmäfuusioteknologia. Mutta kirja eteni hyvää vauhtia ja juoni ei junnaillut paikoillaan. Kirjoittajan kirjoitustyyli on mukavaa lukea ja hän käyttää kivasti puhekieltä keskusteluissa. 

En keksi kirjasta muuta miinusta (en ole oppinut kovin kriittiseksi...) kuin Alexin ärsyttävät laulunpätkät, jotka olivat niin kovin kliseisiä ja sellaisia perus teinitytön runoiluja. Tarina itsessään oli kerta kaikkiaan vain todella, todella hyvä.

ARVOSANA: 10-xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti