28. heinäkuuta 2017

Ekat kirjat tuli! | Back to School


En olisi uskonut että aloitan Back to School -postaussarjan näin aikaisin, mutta ensmmäisten koulukirjojen tultua sehän on pakko aloittaa. Koska valmistaudun vielä melko kaukaiseen, mutta väistämättömästi tulevaan koulun alkuun pienillä askelilla, päätin tehdä siitä muutaman postauksen sarjan, enkä yhtä kertarysäystä. Ensimmäinen postaus käsittelee tänään tulleita kirjoja ja koulukirjoja noin yleisesti. Luultavasti postauksia tulee täysin summanmutikassa ilman sen selkeämpää aikaväliä, riippuen siitä milloin mitäkin kouluun liittyvää tapahtuu.

Tänään Suomalaisesta kirjakaupasta tulleet kirjat:
Särmä - äidinkielen iso lukukirja ja ensimmäisen  kurssin tehtäväkirja,
Insights - englannin ensimmäinen kurssi, Mooli - kemian ensimmäinen kurssi. 

Lukion kurssitarjottimeen kohdistuvien ongelmien takia emme voi vielä valita kurssien sisältöä, vaan sen pääsee tekemään koulussa ensimmäisinä päivinä. Ajattelin ensin sen vaikeuttavan kirjojen hankintaa, mutta loppujen lopuksi ensimmäisten kurssien kirjat täytyy hankkia kuitenkin. Tiedän jo että otan pitkän matematiikan kurssin, että olen B-ruotsin ryhmässä ja että en ota saksaa, joten pakollisten aineiden kirjat on helppo hankkia. Ja koska Suomalainen toimittaa ne näköjään parissa päivässä kotiin, on turha tehdä reissuja Saloon niitä ostamaan.

Halpaa lystiä lukio tuskin tulee olemaan, ainakin kirjojen määrästä päätellen. Kyllähän minä tiesin, että lukioon tarvitaan joka kurssille eri kirja, mutta en kai ajatellut sitä ihan niin perusteellisesti, koska tämä oli pienoinen järkytys. Enhän minä toki ole lukemassa kaikista aineista kaikkia kursseja, mutta pöydällä tulee ilmeisesti pyörimään jos jonkin näköistä koulukirjaa.

Luultavasti hankin kaikki kirjat Suomalaisesta, ellei kavereilla ole myydä käytettyjä. Toki uusia kirjoja on kiva lukea ja ne voisi myydä lukion jälkeen, mutta käytetyt saisi halvemmalla... Ja yritän hankkia kaikki mahdolliset kirjat todellakin ihan paperiversioina, en halua ajatellakaan lukevani kokeeseen tietokoneella! Siitä ei seuraa nimittäin mitän muuta kuin netissä surffailua ja blogien lueskelua ja kokeeseen luku jää vähemmälle.

Lyhyen ja pitkän matematiikan kirjamäärän ero ei ollut kovin suuri: lyhyessä 11 ja pitkässä 13 tai 14,
riippuen onko kurssin 16 kirja on jokin aikaisemmin käytetty vai ei.
Näissä kuvissa on ehkä hiukan yli puolet kirjalistasta... :D

Ensimmäinen Back to School -postaus oli ehkä hieman pakolla väännetty, mutta se johtuu vain siitä että mun puolesta koulun alkua voisi siirtää vaikka... puolella vuodella. :D  En odota sitä sitten ollenkaan, kirjojen näkeminen omalla pöydällä aiheuttaa enemmänkin kauhun, kuin innostuksen väristyksiä... Mutta kyllä kai se innostuskin sieltä jossain välissä tulee! :)xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti