8. elokuuta 2017

DIY: Roikkuvat koristemuistilaput


Yksi kohta Summer bucket listassani oli keksiä vähintään yksi DIY-juttu ja kertoa siitä blogiin. No, oma mielikuvitus on ollut aika heikoilla, mutta sain idean Small Dreams -blogin Inkalta, lueskellesani hänen vanhempia postauksia. Hän oli tehnyt nätin ja yksinkertaisen Rope of thoughts -koristeen huoneeseensa. Vähän tätä muuntelin, mutta pääasiassa pointti on sama. 


Tarvitset siis paperilappuja, joihin kirjoitat muistettavat asiat. Itse käytin vesiväripaperia, koska se on hiukan paksumpaa kuin normaali tulostuspaperi. Leikkasin sopivan kokoisia lappuja ja taitoin ne "kirjamaisesti" kahtia. Laput voi koristella ihan miten haluaa, itse en jaksanut panostaa muuten kuin värittämällä ne puuväreillä iloisen värisiksi. Näistähän voisi tehdä älyttömän hienoja vaikka vesiväreillä, hileillä tai muulla blingbligillä. Tusseilla tai muilla kynillä lappuihin kirjoitetaan esim. muistettavia asioita, ostoksia joita pitäisi tehdä, kokeiden päivämääriä, yms.

Jokaiseen lappuun tehdään reikä, josta se kiinnitetään ja itse tein reiän vain lapun toisen puoleen, jotta siihen tuleva hakaneula ei pidä lappua kiinni. Käytin lappujen ripustamiseen ohutta ompelulankaa, koska se on huomaamatonta ja sen sai koristehelmien läpi. Lanka kiinnitetään hakaneulaan ja lopuksi se solmitaan paksumpaan naruun, esim. villalangan pätkään. Sijoitin villalangan seinälle niin, että se lähtee verhotangosta ja kulkee peilin kautta sellaiseen muovipäällysteiseen sähkösysteemiin, johon teippasin sen kiinni. 


Itse tein lappusia neljä ja kirjoitin niihin ostoksia, pitä pitäisi tulevaisuudessa tehdä. Toiselle puolelle kirjoitin ostoksen, toiselle puolelle hinnan. Hakaneulojen ylle laitoin helmiä tuomaan hieman lisää väriä systeemiin. Hakaneulat ovat käteviä siksi, että laput voi ottaa pois ihan milloin haluaa ilman, että pitää ottaa koko naru pois. Samoin uusia lappuja voi lisätä vanhojen tilalle todella helposti. Minun naruni on vielä vähän tylsähkö, koska en keksinyt kuin neljä ostettavaa asiaa, jotka täytyisi muistaa. Ehkä lisäilen tähän vielä jotain!

Tulossa on näillä näkymin ainakin Room tour kuvien muodossa, mahdollisesti ostoslistan ja/tai meikkipussin 
esittelyä, sekä lisää Back to School-postauksia. 

Kuvissa ei näy yhtään puuvärin hentoa sävyä, mutta lapuissa tosiaan on väriä! :Dxoxo


2 kommenttia:

 1. Onpas kiva DIY-idea! Pitää ottaa tää käyttöön, jos keksin paikan, johon ripustaa noi laput. Eksyin ensimmäistä kertaa sun blogiin ja selailin muutamia postauksia taaksepäin. Liityin lukijaksi, sillä sun blogi oli tosi kivan oloinen ♥

  anskisss.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan kiva ja helppo ja vielä nätti :) Kiitos, käyn kurkkaamassa sun blogiin! c:

   Poista