20. elokuuta 2017

Ensimmäinen lukioviikko | Back to SchoolLukio starttasi maanantaina 14.8. kello 9.05 salituokiolla. Salissa istuttiin joku 45 minuuttia, kun selitettiin kaiken maailman asiat ja sen jälkeen suuntasimme toisen ryhmänohjaajamme kanssa luokkaan. Ryhmiä on siis kaksi, koska oppilaita on yhteensä 24, mutta toinen ryhmänohjaaja, "ro" tulee kouluun vasta joskus viikon päästä. Luokassa keskusteltiin kursseista ja kurssivalinnoista ja koko päivänä emme oikeastaan muuta tehneetkään. 

Ruokailun jälkeen menimme lukion tukioppilaiden kanssa ulos ja saimme ensin kysyä kaikkea mahdollista lukioon liittyvää. Kysymysten jälkeen tietysti leikittiin pari pakollista leikkiä, jossa meidän oli tarkoitus tutustua toisiimme, mutta uusia oppilaita oli yhteensä neljä, joten se ei ollut kovin vaikea tehtävä. Kotiin pääsimme ennen kahta. 

Ensimmäinen jakso näyttää aika tappavalta... ehkä tästä jotenkin selvitään.
Toinen jakso näyttää jo hitusen paremmalta kuin ensimmäinen, vaikka nuo aamuherätykset eivät suosikkejani olekaan.

Tiistaina
olikin jo ihan kunnon oppitunteja, mutta yhdelläkään emme oikeastaan onnistuneet tekemään mitään, kun opettajien piti kertoa kursseista, arvosteluista sun muista tärkeistä asioista. Toinen lukiopäivä oli minulle henkisesti hyvin rankka, koska en ollut (en varmaan ole vieläkään) ihan kunnolla koulunkäynti-moodissa, olin väsynyt ja surullinen, koska vuokrahevoseni oli juuri edellisenä päivänä päästetty vihreimmille niityille ja keskittyminen herpaantui koko ajan kun opettajat vain pälättivät asioitaan. Meinasin nukahtaa varmaan kolme kertaa ja jo toisena päivänä vannin, etten tule lukiosta selviytymään.

Keskiviikkona en ollut enää ihan yhtä väsynyt. Vaikka lukujärjestys näytti neljälle ensimmäiselle viikonpäivälle koulua kahdeksasta varttia vaille neljään, pääsimme tiistaina ja keskiviikkona jo puoli kolmelta, koska viimeistä tvt-tuntia ei pidetty poissa olevan ryhmänohjaajan takia. En ollut kolmantena päivänä ihan yhtä kuollut, vaikka matikantunti menikin aika matalissa fiiliksissä. 

Valitsin pitkän matematiikan ihan vain sen hyötyjen vuoksi ja siksi, että olen joskus kauan sitten ollut hyvä matikassa, en vain enää usko itseeni tarpeeksi. Opettajamme on tuttu jo yläasteelta, juuri se kiva, hauska ja mukava opettaja. Mutta se hieman tökki, että en osannut mitään. Kertaamme koko ensimmäisen kurssin ja aiheet ovat samaa lyhyessä ja pitkässä matikassa. Aiheena oli ekalla tunnilla lukujen itseisarvot, vastaluvut ja käänteisluvut. Vastaluvut ja itseisarvot muistin helposti, mutta niitä käänteisukuja en osannut sitten yhtään. 
Ja vielä kun käytössä on Tabletkoulun nettikirja, vastausta ei voi muuttaa ennen kuin opettaja on sen erikseen katsonut ja "vapauttanut". Suuri osa tehtävistä meni sitten väärin ja olin ihan varma etten tule selviytymään sen suuremmin pitkästä matematiikasta, kuin lukiostakaan. 

Kotona nukuin, makasin, lepäsin, katsoin leffaa, tein mutakakkua ja tein läksyjä. Yritin kirjoittaa musiikin esseetä, jonka deadline on 31. päivä tätä kuuta, mutta en vain saanut siihen enempää kuin yhden lauseen. Matikan läksyt taas olivat niitä vaikeita käänteisukuja, mutta saatoin lopussa jopa ehkä jo ymmärtää miten lasku hoidetaan. Lukiossa ongelmana on se, että jos en ymmärrä, en ehdi sitä kertailla kun mennään niin kovaa vauhtia eteenpäin. Tästä tulee ongelma luultavasti ainakin matikassa ja ruotsissa. 

Kolmannessa jakossa nukutaan sitten aamut pitkään. Koulu alkaa myöhäisempinä aamuina 9.40, joten parhaimmassa
tapauksessa voin nukkua yhdeksään asti. Jos siis olen käynyt edellisenä iltana suihkussa ja en aio meikata kunnolla tai tehdä läksyjä.
On suorastaan julmaa, että aikaisemman jakson jälkeen palataan kahdeksasta neljään-päiviin ja jokapäiväisiin kasin aamuihin!

Torstai alkoi melko väsyneissä tunnelmissa. Heräsin seitsemältä ja tein pikaisesti unohtuneet englannin läksyt. Onneksi tehtävä oli helppo ja suoriuduin siitä parissa minuutissa. Kävin ensimmäisen kerran kotona syömässä, koska koulussa ruoka ei ollut mieleeni ja melkein kaikki muut lähtivät Alvan grillille... :D Kotona sai hyvää ruokaa ja päivä jatkui mukavasti psykan ja matikantunneilla. Sain matikassa aikaiseksi paljon enemmän kuin edellisenä päivänä ja ajattelin jopa osaavani jotain! 

Päivän viimeistä liikuntatuntia odotin hieman kauhulla, koska yhdeksännellä luokalla minulla oli perjantain viimeinen tunti liikuntaa ja en ikinä jaksanut lähteä ylämäkeä ylös hallille. Matka ja koko ajatus tuntui ihan kauhealta ja silti sinne piti aina raahautua. Mutta lukiolaiset saavatkin käyttää ajoneuvoja, joten sain mukavasti kyydin ja matka oli helppo. Tunti oli mukava ja meni nopeasti, eikä ensimmäinen neljän päivä ollutkaan niin paha miltä alkuun kuulosti. 

Perjantaina oli viikon ainoa "lyhyt" päivä, kun lukujärjestyksen mukaan pääsemme puoli kolmelta. Aamu alkoi filosofialla ja tunti oli mukava ja helppo. Ei edes väsyttänyt. Sen jälkeinen ruotsin tunti oli siinä mielessä yllättävä, ettei tuntunut täysin vastenmieliseltä kuten ruotsintunnit yleensä... :D

Ruokailun jälkeen oli äidinkielen tunti, mutta opettajamme oli poissa joten työskentely oli todella vapaata. Olimme saaneet tunnin tehtävät, jotka piti palauttaa netissä tiettyyn kansioon päivän aikana, jotta opettaja tiesi meidän olleen paikalla. Makasin koko tunnin lukion aulan sohvalla, katsoin Prison breakia ja väänsin äidinkielen tehtäviä. Tunti kului mukavan hitaasti ja sohvalla oli itseasiassa erittäin mukavaa vain makailla rankan viikon päätteeksi. En millään malttaisi odottaa niitä hyppytunteja. Päivän lopussa oli vielä tunti musiikkia, joka tuntui vain kestävän ja kestävän kun ei ollut mitään tekemistä. Ja loppujen lopuksi kotiin pääsy oli viikon paras asia.
Luojan kiitos on perjantai... 

Viimeinen jakso... ai että :D Tämän takia kannattaakin ahkeroida koko muu vuosi!

Pahoittelut postauksen huonosta kuva-annista, mutta en ole kerta kaikkiaan jaksanut/viitsinyt/ehtinyt ottaa minkäänlaista kuvamateriaalia koko viikon aikana, paitsi tietenkin snäppejä kavereille ja niitäkään en ole tallentanut. Mutta tässä minun ensimmäinen lukoviikko ja hiemn kauhulla odotan seuraavaa, tämäkin viikko tuntui jo hyvin raskaalta. Mutta kaipa tähän tottuu!xoxo


2 kommenttia:

  1. Mulla oli lukion eka vuosi tosi raskas, mutta sitten sen takia saikin hölläillä kaks viimestä vuotta! :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Otin tarkotuksella nyt ekalle vuodelle jo 37 kurssia, kun koko lukion aikana pitää käydä ne 75, niin pääsisi hieman helpommalla ainakin viimeisen vuoden, kun on kaikki muutkin jutut mitä pitää miettiä.

      Poista