27. elokuuta 2017

Hemmotteluilta


Merkkasin viime viikon sunnuntaina ylös ensimmäisen koeviikon kalenteriin. Kuukauden päähän tästä päivästä. Ja minun oli aivan välttämätöntä päästä saunaan hemmottelemaan itseäni sen aiheuttamien kylmien väreiden takia. 

Tein tämän siis viikko sitten ja kirjoitan siitä vasta nyt. Niin, lukio tosiaan on aika moinen syöppö ajankulutukseen. Viikot kuluvat todella nopeasti enkä osaa päättää onko se hyvä vai huono. Toisaalta hyvä, kun aika kuluu nopeasti, toisaalta huono, koska minulla ei ole aikaa tehdä mitään. Olen yrittänyt lukea, tehdä läksyjä ja kurssitöitä, mutta mikään ei vain ehdi tulla valmiiksi. Aikarajat tuntuvat nyt jo painavan päälle, joten pakkohan joskus on edes rentoutua. Ja sunnuntai-illat ovat siihen  parhaita ikinä. Illat siis kuudesta kahdeksaan, jotta yhdeksältä on jo valmiina menemään sänkyyn mahdollisesti Paratiisihotellin, tai Prison Breakin kanssa. 


Varasin itselleni kunnolla aikaa ja laitoin saunan päälle puoli kuusi. About tunnin kuluttua se olisi siis lämmin ja siihen mennessä piti olla kaiken valmista. En sallinut itselleni minkäänlaista kirettä tuona iltana. 

Saunaan päätin asentaa tuoksukynttilän, jotta sinne tulisi mukavaa aromaterapeuttista hoitoa myös hermoille. Mukaan kylppäriin otin Thaimaasta tuodun mustapäälapun, jonka päätin laittaa jo ennen saunaa, Thaimaalaiset naamatahnat, mutanaamion, itsetekemäni mausteisen hunajanaamion, merisuola-puurohiutale, vartalokuorinnan, sekä lisää merisuolaa jalkojen liotusta varten. Lisäksi mukaan tulivat jalkahoitoa varten jalkakylpypalloja, jotka tekevät kantapäistä pehmeät ja helposti raspattavat, sekä jalkojen pesu- ja kuorintasaippua-hohkakivihommelin. 

Hemmotteluilta oli erityisen onnistunut ja oi, miten rento olinkaan nukkumaan mennessä. Nukuin myös erityisen hyvin tuon maanantain vastaisen yön ja aamulla olin lähes jopa pirteä. Ehkä näillä kaikilla aineilla oli siihen jokin osuus, tai sitten ei. Alla vielä ohje hunajamaanioon.

MAUSTEINEN HUNAJANAAMIO

1-2 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
1 teelusikallinen kanelia
1 teelusikallinen leivontakaakaojauhetta
½ teelusikallista kardemummaa (jos haluaa naamiosta kuorivan)

Sekoita ainekset yhteen ja läästi naamalle. Saisi vaikuttaa jonkun 10-20 minuuttia, mutta saunassa lähtee valumaan, eikä varmasti tee hyvää esim. silmissä tai nenässä kanelin takia. Kannattaa siivilöidä leivontakaakao, jos ei halua siihen paakkuja. En ole varma mihin kaakao vaikuttaa, mutta tämän ohjeen kasasin parista netistä löytyneestä ohjeesta, joten kai se jotain auttaa. 

Naamio tosiaan kuorii jo levitysvaiheessa, jos siihen laittaa kardemummaa, koska rakeet ovat sen verran isoja. Kannattaa levittää hellästi pyörivällä liikkeellä. Naama kannattaa käytön jälkeen vielä kuoria esim. konjakkisienellä, koska naamion kuoriva vaikutus alkaa kunnolla vasta kun naama on kuivunut. Sienellä kuorinnan jälkeen rasvaa päälle, niin aamulla on pehmeä iho. xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti