4. lokakuuta 2017

Ei syksyä ilman omenakaurapaistosta


Eikä omenakaurapaistosta ilman syksyä. En ole varmaan ikinä syönyt sitä mihinkään muuhun vuodenaikaan! Tänään sainkin aikaiseksi vääntää tuon himoitun herkun valmiiksi ja pakkohan siitäkin on tänne kirjoittaa. Liityn samalla ainakin neljän henkilön joukkoon, jotka ovat näin aikaisin syksyllä jo päässeet omenakaurapaistoksen makuun ja jakaneet ohjeensa tänne. Olen jo neljä postausta tästä aiheesta nimittäin lukenut. :D

Mutta onhan se ihan ymmärrettävää, tämä on kiistattomasti syksyisin ja syksyn paras jälkiruoka, välipala, kahvipulla, tai iltapala saunan jälkeen. Sauna + omenakaurapaistos = täydellisyys! Minulle tässä ohjeessa tärkein asia on se, että mennään fiilispohjalta. Ei mitään tarkkoja mittauksia ja muuta, se vain hidastaa. Aineet lapataan pataan ja pata uuniin. Hyvä siitä tulee, tai jos meni huti, uudestaan vaan. Tässä nyt sitten minunkin ohjeeni kaikkien muiden joukkoon.


TARVITSET:
Kotipihan omenoita niin paljon kuin hyvältä tuntuu. 
Nalle kaura & ruis -hiutaleita
Juoksevaa pullomargariinia
Tummaa siirappia
Kanelia
Fariinisokeria

Paloittele huuhdellut omenat kuorineen, kuoret kyllä pehmenee ja niiden maku jää omenaan. Päälle puurohiutaleita, rasvaa, kanelia, siirappia ja fariinisokeria. Jos tykkää makeasta, laittaa vähän enemmän, jos arvostaa omenan ja puurohiutaleiden aidompaa makua, hiukan vähemmän. Mutta kanelin kanssa ei kannata kitsastella, se sopii aina

Kerroksia kasataan niin monta kuin mahtuu ja lopuksi paistetaan. En osaa ihan tarkalleen sanoa lämpötiloja, koska omani meni hieman huti paiston suhteen. Paistoin sen jossain 190°C:ssa melkein tunnin verran ja silti hiutaleet jäivät hiukan kuiviksi. Voi myös olla, että laitoin liian vähän rasvaa. Mehukkaat omenat kuitenkin tasapainoittivat kuivia puurohiutaleita ja sörsseli maistui juuri siltä kuin sen pitikin. 

Tämän päälle sopii vaniljajäätelö, tai -kastike. Mieluiten kylmä kastike, koska paistos on parhaimmillaan hyvin pian uunin jälkeen, kun se on vielä lämmintä. Kuumat omenat ja kylmä jäätelö, oi nami! Söin tätä jo kaksi lautasellista ja voisin ihan pelkästä mieliteosta vetäistä vielä yhden... c:

Pahoittelut kuvan kamalasta värisävystä, mutta lautasella oleva tavara oli erittäin maistuvaa!

MAUKASTA SYKSYÄ KAIKILLE!xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti