11. lokakuuta 2017

Happamia, sanoi Lotta pihlajanmarjoista


Pihlaja on syksyisin ja talvisin mainio kuvauskohde ja tausta. Tämänkin syksyn ekalla kuvauskerralla piti ottaa muutamia kuvia pihlajan alla. Kuvat olivat todella kivoja ja niitä riittää julkaistavaksi edelleen. Myös Instagramin puolella on näkynyt noita ensimmäisiä syksykuvia ja varmasti niitä on tulossa lisää. 

Tähän potaukseen ajattelin liittää myös muutaman Syksyn Suosikkiasian, koska en kuitenkaan saa aikaiseksi tehdä siitä kokonaan omaa postausta ja muuten ne jäävät kirjoittamatta. Usein mietin vain niitä kaikkia asioita, jotka syksyssä masentaa, mutta nyt aion muistella positiivisia syksyisiä asioita. Joten let's start, tässä tulee suosikkiasioitani syksyssä. 


Paksut neuleet, kaulahuivit ja nilkkurit. Olen rakastunut täysin ihaniin lämpimiin syksy- ja talvivaatteisiin, vaikka en muuten näistä vuodenajoista kamalasti tykkää. Paksut, pehmeät collegehousut tai ihana löysä huppari. Ei yhdessä, koska silloin ne näyttää jo liiankin kotivaatteilta, mutta löysät housut liitettynä kireämpään yläosaan, tai iso huppari juoksutrikoiden, tai muiden tiukkojen housujen kanssa. 
Kaulahuivit taas on muuten ihania ja niitä voi kätevästi käyttää vilttinä hyppytunnilla, kun kirjoittaa postausta rauhallisessa sohvannurkassa, aivan kuten nyt. Nilkkureihin olen ihan hupsahtanut ja ostinkin eräät ihanat mustat syyskengät. Aion vielä joskus esitellä ne, vaikka ne eivät olekaan enää ihan niin edustuskunnossa... kannatti kävellä niillä kouluun kun pihanurmikko oli yhtä kuravelliä!

Tumma violetti ja viininpunainen. Ylivoimaisesti syksyisin väri minkä voi löytää, on tumma viininpunainen. Oli se sitten takissa, housuissa tai huulipunassa, väri sopii syksyyn kuin nenä päähän. Ostin hiljattain myös yhdet viininpunaiset collegehousut ja ajattelin esitellä nekin uusien kekien kera. 

Villasukat ja Thaimaalainen inkivääritee. En pysty käyttämään villasukkia enää alkukeväisen jokavuotisen etelän reissun jälkeen ja nautin siitä, kun syksyllä lämmöt tippuu iltaisin alle kahdeksaan ja saan hyvillä mielin laíttaa villasukat jalkaan. Kun villasukat jalassa kietoutuu vilttiin ja istahtaa Thaimaalainen inkivääritee kädessä sohvannurkkaan lukemaan, on aika täydellinen ilta edessä. Kannoimme viime Thaimaan reissulta mukaan aivan älyttömän määrän inkivääriteetä, koska se vaan on niin hyvää. Ja se todistettavasti vähentää flunssaa talven aikana! Viime talvena sairastuin tasan kerran, kun hörpin vahvaa inkivääriteetä joka ilta. 


Kesäkuvien katselu ja chilisuklaa. Mulle tulee joka syksy vastustamaton halu syödä chilisuklaata. Merkillä ei ole väliä, kunhan suklaa on tummaa ja siitä saa kunnon chilipotkun. En yleensä syö sitä milloinkaan muulloin, kun syksyllä. Muina vuodenaikoina sen ohittaa kaupassa olankohautuksella, syksyllä se alkaa näyttää vastustamattoman hyvältä. Syksyllä on myös ihanaa katsella lämpöä hehkuvia kesäkuvia ja muistella mennyttä kesää. Samalla tietysti mussuttaen ihanaa tummaa chilisuklaata!

Joulun odotuksen alku. Joulu on kiva juhla. Siinä on niin oma tunnelmansa, että se peittoaa Vaput ja Pääsiäiset mennen tullen. On ihanaa sytyttää ensimmäiset kynttilät kun illat alkavat pimentyä, ja katsella takassa leimuavia liekkejä ensimmäistä kertaa lähes puoleen vuoteen. Myös erilaiset joululahjatoiveet pulpahtavat pinnalle yleensä jo syksyllä ja alan miettimään ensimmäistä kertaa, mitä jouluista haluaisin omaan huoneeseeni. 

No tietysti se ruska. Mikäpä muukaan! Puut näyttävät hehkuvan loistavissa väreissään, värit ovat niin läpitunkevan kirkkaita, että ihan ihmetyttää. Sadan metrin koulumatkani varrelle mahtuu monta vaahteraa ja etenkin niiden lehdet ovat jotain niin kaunista. Punainen on niin syvän punainen, melkein hohtava. Ja se, kun tienvarret ovat täynnä keltaista, punaista, ruskeaa ja oranssia. 
Ikävä kyllä viime päivinä on satanut vettä koko ajan, joten ei ole kauheasti innostanut lähteä ulos lehtiä kuvaamaan. Voisin kyllä keräillä muutamia lehtiä kotiin mennessäni, jos niistä vaikka saisi ikuistettua noita upeita värejä.


Mikä on the thing teidän syksyssänne?xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti