12. joulukuuta 2017

12 | parasta asiaa tänä vuonna

LUUKKU 12

Vuosi 2017 on ollut melkoinen, hyvine ja huonoine puolineen. Hyviä asioita on tapahtunut paljon ja tässä luukussa tuleekin parhaimmat asiat vuodessa 2017.

1. Thaimaan reissu. Kevään jokavuotinen ulkomaanreissu joka suuntautui tänä vuonna seitsemättä kertaa Kaakkois-Aasiaa, Thaimaan Hua Hiniin. Loma oli mahtava alusta loppuun ja ikävöin tuota lämpöä paljonkin tämän kylmyyden keskellä. 

2. Kaunis kevät, vaikka sateitakin oli. Mutta tämän vuoden keväästä mieleen on jäänyt päällimmäiseksi ne kauniit ilmat.

3. Hyvä päättötodistus, joka olikin kiikarissa. Peruskoulu oli vihdoin ohi ja vielä mitä mahtavimmilla papereilla.

4. Rauhallinen kesälöma ilman kiirettä, joka saattoi kyllä aika-ajoin muuttua jopa tylsäksi. Kesällä ei tosiaan sen enempää ohjelmaa ollut, kun en saanut kesätöitä enkä ollut suunnitellut mitään. Hevosleirillekään en mennyt, joten koko kesä oli aikaa vain ottaa aurinkoa (silloin kun se oli mahdollista) ja chillailla. Ruohoakin leikkasin aika paljon. 


5. Mahtava juhannus parhaassa seurassa. Olin kaverini mökillä hänen perheensä kanssa ja oli aika unohtumaton juhannus kokkoineen kaikkineen. Siitäkin riitti makoisasti naurunaihetta, kun kaverin ja tietysti koko perheen sukunimi on Kokko... :D

6. Lukion aloitus, joka oli ehkä paras siirto ikinä. En todellakaan tiedä mitä olisin ammattikoulussa mennyt tekemään, koska siellä ei ole mitään alaa joka oikein kiinnostaisi. Ja lukio oli samanlaista koulunkäyntiä missä olin ennenkin ollut hyvä. 

7. Tallin vaihto oli se vuoden vaikea, mutta välttämätön päätös harrastuksen jatkamisen vuoksi. Vanhalla tallilla en tuntenut edistyväni, mutta toisaalta siellä oli kaikki kultaakin kalliimmat (kaksi- ja nelijalkaiset) ystävät. Uudella tallilla taas kaikki on vielä jännittävää, mutta kerta kerralta opin enemmän ja tunnen taas kehittyväni ratsastuksessakin hurjaa vauhtia.

8. Kaunis syksy, kuten kevätkin. Vaikka välillä tuli vettä kuin saavista kaatamalla, sain ehkä upeimpia kuvia ikinä. Ja sain itsestänikin todella kivoja kuvia syksyn keskellä. Tänä vuonna inhosin syksyä hiukan vähemmän kuin ennen.


9. Syysloma Imatralla oli aivan mielettömän rentouttava ja ihana viikko! Vaikka puolessa välissä viikkoa minulle sattuikin eräs tunnelmaa kovasti laskeva juttu, sain pidettyä kunnon lenkkely-uinti-rentoutumisviikon. Saimaan kauniissa maisemissa kelpasi hölkätä ja kylpylässä kelpasi uida.

10. Selviytyminen lukion kahdesta ensimmäisestä jaksosta, jotka olivat puuduttavia ihan päivien pituuden, kuin aineidenkin osalta. Ensimmäisessä jaksossa päivät olivat kahdeksasta varttia vaille neljään neljä kertaa viikossa, perjantaina oli kahdeksasta puoli kolmeen. Toisessa jaksossa oli hieman vapaampaa, kun osa kursseista oli tiimityötä, mutta se toi sitten omat vaikeutensa ja stressinsä jaksoon.

11. Se että saimme lukiossakin itsenäisyyspäivän tanssit, joita ei yleensä ole. Yläkoulussahan järjestetään joka vuosi itsenäisyyspäivän tanssit ja kaikki luokka-asteet esittävät jonkun tanssin, mutta lukiossa sellaista ei ole ollut. Nyt oli kuitenkin Suomi 100 -vuosi, joten myös lukiolaiset esittivät omat tanssinsa ja osallistuivat tansseihin.

12. Uudet tuttavuudet ja ystävät, joita on tämän vuoden aikana tullut hurjasti lisää. Olen tutustunut varmaan kolmeenkymmeneen uuteen ihmiseen ja vain muutamaan lukion takia. Osa tuttavuuksista on jäänyt vain kaupungilla moikkaamisen tasolle, mutta joistakin olen saanut jo todella hyviä uusia ystäviä. Sen kannalta tämä vuosi on ollut mieletön.
xoxo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti