24. joulukuuta 2017

24 | asiaa jotka tein jouluna

LUUKKU 24

Meillä vietettiin joulua jo eilen, koska kaikki perheenjäsenet olivat silloin paikalla. Mutta eihän se minua estä kirjoittamasta jouluaatosta, se vain sattui tapahtumaan päivää aikaisemmin. Tästä saattaakin tulla melkoinen megapostaus jos vertaa edellisiin, koska kuvia on, kirjoitettavaa on ja luukun mukaan pitää mainita 24 asiaa kyseisestä aiheesta. Eipä muuta kuin aloitetaan!


1. Heräsin aamulla pirteänä, hyvin nukutun yön jälkeen.
2. En ollut vielä aamulla kovin innoissani lähestyvästä jouluateriasta ja lahjojen avaamisesta.
3. Söin aamupalaksi leipää voilla ja härän kylmäsavupaistilla, oli aika hyvää. 
4. Napostelin hiukan liikaa suklaata jo ennen ruokailua. 
5. Söin aivan mielettömän hyvän joululounaan.
6. Maistoin ensimmäistä kertaa mustikka-Jaffaa, Suomi100-makua, ja petyin hiukan. Jaffa ei llut ihan sellaista mitä odotin, mutta ei se nyt pahaakaan ollut. Kylmää ja hiilihappoista, jano lähti.
7. Olin pienehkössä ähkyssä ruuan jälkeen ja syytin siitä perunamuusia ja ennen ruokaa syötyjä karkkeja. Olisin muuten jaksanut enemmän.

Kuvassa ei nyt näy ihan kaikkea, mutta meidän joulupöytäämme kuului kermainen perunamuussi, savulohi, perunasalaatti,
kalkkuna leikkeinä, peuranpaisti, graavilohi, rosolli, Waldorfin salaatti, kermabataattivuoka, sekä itse tehty piimäjuusto. Ja
tietysti kaloille oli jokin kermaviilikastike ja pihlajanmarjahyytelö. Meillä ei tosiaan ole kovin perinteistä jouluruokaa, on
tärkeämpää että ruoka on hyvää. 

8. Istuin sohvalla sulatellen syötyä ruokaa.
9. Pelästyin lähes kuoliaaksi, kun joulupukki koputti ikkunaan ja koirat räjähtivät haukkumaan.
10. Seuraavaksi sitten nauroin kuollakseni, kun joulupukki oli sonnustautunut mustaan koko naaman peittävään naamioon, ritarityyliseen mustaan paitaan, ja se kanniskeli mustaa sirppiä kädessään. 
11. Söin glögijuustokakkua, suklaafudgea ja suklaalakutryffeleitä. 
12. Olin ihan ähkyssä ja oli melkein huono olo, joten tyydyin katselemaan ja jutustelemaan, kun muut söivät.
13. Olin pettynyt, etten pystynyt maistaa saher-kakkua ja vanilja-pannacottaa, koska olin niin täynnä että pelkäsin niiden tulevan ylös.
14. Hetken tauon jälkeen minun oli pakko saada maistaa edes pannacottaa, ja voi että miten hyvää se oli!

Jälkiruokapöydässä taas oli vihreät kuulat -makuisia jaffakeksejä, taatelikakku, isoveljen tekemää suklaafudgea, isosiskon
tekemiä suklaalakutryffeleitä, joulumausteinen juustokakku glögikiilteellä (vinon talon vuoksi kiille meni vinoon :D),
vanilja-pannacottaa, saher-kakku, sekä tietysti sivulla olevan karkkihyllyn antimet. 

15. Joulupukki-naapuri lähti ja ryhdyimme avaamaan lahjoja. 
16. Olin ilmeisesti ollut kiltti tyttö, koska lahjoja tuli melkoinen kasa. 
17. Hypin riemuissani, kun pienimmästä paketista paljastui eniten toivottu (ja unohdettu) lahja: liput Sunrise Avenuen Heartbreak Century Tourin keikalle Helsinkiin perjantaina 23.3!! En tajua tätä vieläkään, pääsen sinne sittenkin! Liput keikalle tulivat myyntiin sinä perjantaina, kun me olimme lähdössä Imatralle syyslomaksi. Olin aamupäivän koulussa ja vasta moottoritietä ajaessamme muistin, että liput olivat tulleet aamulla yhdeksältä myyntiin. Liput oltiin tietysti myyty loppuun hetkessä ja äiti ovelasti esitti unohtaneensa, joten nielin pettymyksen ja pikkuhiljaa unohdin aikalailla koko keikan. Ja nyt sain liput joulupaketissa! 

Sarastus-herätyskello, yöpuku, kalenteri vuodelle 2018, Rick Riordanin Vaiennut oraakkeli, Stephen Kingin Se, käsintehty
Kaunis vartalo-kasvosaippua, Sunrise Avenuen liput(!!!), sekä kaiken takana ihanan pehmoinen viltti. 

18. Kääriydyin uuteen karvavilttiini lukemaan uutta Rick Riordanin kirjaa ja nauroin jo ensimmäisen sivun luettuani. Taattua Percy Jackson -laatua, pitkästä aikaa! 
19. Kun en malttanut enää lukea, vaan silmät hyppivät vähän väliä Stephen Kingin Se-kirjaan, oli pakko siirtää Riordan syrjään, etten lukisi sitä puolihuolimattomasti. Tutkin Se:tä ja huomasin että kirjassa oli päälle tuhat sivua, sen pitäisi riittää ainakin hetkeksi! Pisin kirja mitä olen lukenut, on ollut Taru Sormusten herrasta ja siinä oli vain hiukan päälle 800 sivua. Toisaalta Sen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, koska luen parikin J.R. Wardin 300-600-sivuista kirjaa viikossa, jos vain on aikaa. Taidna säästää tuon espanjan matkalle. jos vain maltan. 
20. Opettelin käyttämään uutta sarastus-herätyskelloani, voi että se on tyylikäs. 
21. Hain lautasellisen syötävää, pannacottaa, minikokoisia kinder-täytemunia, Brunbergin suklaatryffeleitä ja suklaafudgea.


22. Pelasin Minecraftia ja kalustin uusimman taloni vihdoin loppuun. Tein myös joen muutaman talon kokoiseen kylääni. 
23. Tajusin, etten ollut kirjoittanut vielä uusinta postausta kokonaan ja aloin työstää 23:n päivän luukkua blogiin. 
24. Luin hiukan lisää Riordania ja huomasin kellon lähestyvän puolta yhtätoista, joten suuntasin vaatteiden vaihdon kautta nukkumaan. 

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!xoxo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti