15. maaliskuuta 2018

Lavacake au chocolat blanc

Valkosuklaa-laavakakku

Kinuskikissan ohje, vaihdoin tumman suklaan valkosuklaaseen ja laitoin sitä enemmän.


TARVITSET:

100 g voita (tai tarvittaessa maidotonta margariinia)
145 g valkosuklaata (1 Pandan levy (josta on syöty muutama pala...))
1 dl sokeria
½ tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
3 munaa
¾ dl vehnäjauhoja

Sulatetaan voi ja suklaa, lisätään sekaan sokeri ja vanilja. Lisätään munat yksi kerrallaan ja sekoitetaan ne hyvin joukkoon, jonka jälkeen sekoitetaan jauhot taikinaan perusteellisesti. Tietysti välissä maistetaan, kuinka hyvää taikinaa tuli. Minulla ei ollut kuin muffinien kokoisia kakkuvuokia, joten lyhensin paistoaikaa siihen, että kakkujen pinta näytti hyvältä. Paistoin 200° noin 8-9 minuuttia.

Sisäosa oli ehkä aavistuksen liiankin paistunut, koska se ei valunut ihan niin hyvin kuin toivoin, mutta hei, makuhan on tärkeintä kun nämäkin väsäsin vain siksi, kun ei ollut muutakaan jälkiruokaa. Ja hei, tein näitä ehkä kaksikymmentä minuuttia, josta kymmenen meni paistamiseen, joten nämä on tosi nopea tehdä!




xoxo


6 kommenttia:

  1. Mmm, tää kuulostaa niin hyvältä! Sulta saapi kyllä ihania leivontaideoita♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että niistä on jotai iloa! Ja tää oli kyllä hyvää :)

      Poista
  2. Eikä, nää näyttää niin hyvältä ja oon koko päivän halunnut jotain makeaa! :D Näitä pitää kokeilla, tarpeeks simppeli ohje myös mulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin itekkin kun näitä googlasin, kuinka helppoa se loppujen lopuksi oli! :D

      Poista